Barion Pixel
Életvezetési tanácsadás,  Üzleti tanácsadás

Kemény világ

Amikor a pozitív gondolkodás fontosságáról tartok előadást, gyakran felvetődik, hogyan legyen valaki pozitív, amikor sok rossz dolog történik vele. A világban valóban a farkastörvények uralkodnak. Ember embernek farkasa. De ettől még gondolkodhatunk pozitívan.

A világ időnként nagyon kemény hely. Az oroszlánok a táplálékért ölnek, az emberek szórakozásból. Ha a csúcson vagy, akkor sokan akarnak kikészíteni, megsemmisíteni fizikailag és mentálisan is. Biztos sokan jártak már úgy, hogy valakit a barátjuknak tartottak, és ez a valaki mégis hátba támadta Őket. Amikor jól mennek a dolgaink, akkor mindig sokan lesznek, akik irigykednek ránk, és akik ahelyett, hogy saját maguknak is felépítenének egy sikeres életet, a miénket akarják inkább elvenni. A pénzünket, a vállalkozásunkat, a házunkat, az autónkat, a szerelmünket… Egyszóval mindent, amit csak lehet. Egyesek képesek lennének fizikailag vagy lelkileg megsemmisíteni bárkit pusztán szórakozásból vagy csak azért, hogy felvághassanak mások előtt. Ezért meg kell tanulni megvédeni magunkat az életben.

A világ tele van kegyetlen mohósággal. Olyannyira hogy egyesek képesek még vészhelyzetben is (árvíz, földrengés stb.) is fosztogatni, lopni. Nagyon sok emberben a felszín alatt bújik meg az ármány. Megbízol benne, és amikor a legkevésbé várod, beléd mar. De akkor mi a megoldás? Ne bízzunk meg senkiben? NEM! Fogadjuk el a világot olyannak, amilyen. De a saját világunkat mi magunk alkothatjuk meg. Mi döntjük el, hogyan reagálunk a dolgokra. Várjuk el mindig a legjobbat mindenkitől, de legyünk felkészülve a legrosszabbra is.

Nézzük a világot optimistán, de ne rózsaszín szemüvegen keresztül. Nem kell, hogy üldözési mániánk legyen, de nem lehetünk óvatlanok. Amikor új munkatársat vagy barátot választunk, legyünk kellőképpen körültekintők. Oda kell figyelni, mert különben átvernek. Még olyanok is, akiknek eredetileg nem ez volt a szándékuk, de mint tudjuk, alkalom szüli a tolvajt.

Sokan azért óvatlanok, mert azon aggódnak, hogy vajon kellőképpen szeretik-e őket? Hát ne aggódj ezen. Teljességgel lényegtelen, hogy az üzletfeleid, üzlettársaid a beosztottaid szeretnek-e. Az a fontos, hogy tiszteljenek. A tiszteletet pedig nem szavakkal, hanem a cselekedeteiddel tudod kivívni magadnak.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram

Szóljon hozzá

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)

%d bloggers like this: