Barion Pixel
Életvezetési tanácsadás,  Üzleti tanácsadás

A Nagy Paradigmaváltó Nap

BD ⸸ HD

Meet and Dream

BD

azaz

The Big Day

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik, de ha ott leszel az előadáson, akkor minden esélyed megvan arra, hogy ez a nap legyen a Nagy Napod, életed hátralévő részének első napja. Mert ez a nap csakis rólad szól!

Miért mondom ezt?

Mert ezen a napon megmutatom neked, hogy milyen lehetőségeid, milyen esélyeid vannak a jövőre nézve. Átbeszéljük a „szentháromságot”, ami nélkül nem lehet kiteljesedni és boldog életet élni. Ez a szentháromság pedig nem más, mint az önbecsülés, az önismeret és az önbizalom.

Szó lesz az önbecsülésről, vagyis arról, hogy milyen embernek tartod magad.

Szó lesz az önismeretről, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban a saját életedet élhesd és ne a mások által kijelölt utat járd.

Valamint szó lesz az önbizalomról. Elolvashatsz számtalan könyvet, részt vehetsz akárhány tréningen, de ha nincs meg a kellő önbizalmad, akkor nem leszel képes véghez vinni mindazt, amiről elméletben már tudod, hogyan és mit kellene tenned.

HD

azaz

High-Definition

Miért HD? Mert ezen a napon nagy felbontásban vizsgáljuk meg az életedet. A lehetőségeidet, az esélyeidet, a vágyaidat és a félelmeidet.

Szó lesz arról, hogyan ismerd fel a vágyaidat és a félelmeidet, ezek ismeretében hogyan változtasd meg a gondolkodásodat, majd ezt követően hogyan alakíts ki új szokásokat. Bármennyire is fájdalmas ezt mondanom, de jelenleg ott tartasz az életedben, ahol a jelenlegi tudásod alapján tartanod kell.  Ez semmiképpen nem jelenti azt, hogy ne lennél elég jó a sikerhez, pusztán csak azt, hogy a jelenlegi tudásod még nem elég a mostaninál nagyobb mértékű sikerhez, boldogsághoz!

Tehát ha attól többet, jobbat, vagy csak mást akarsz elérni, mint ahol most tartasz, akkor tudnod kell, hogy ehhez mindenképpen változnod, változtatnod kell!

Bár nem mindenki ért egyet velem, de attól még bizonyított tény, hogy az életünk, a velünk történt események, sőt még mi magunk is a saját gondolataink eredménye, terméke vagyunk. Nem véletlenül született az a mondás, miszerint a szenilitás legbiztosabb jele, ha nap, mint nap ugyanazt tesszük, mégis más eredményt várunk.

Ha ugyanis más eredményt szeretnénk, akkor előbb változtatnunk kell a gondolkodásunkon, majd ennek alapján a szokásainkon és jutalomként megváltozik az életünk.

Előadások

Veszélyben az életed

A cím talán kissé bulvárosnak hat, de attól még sajnos igaz. A világ jelenleg iszonyatosan gyorsan változik, fejlődik. 5-10 év alatt szakmák szűnnek meg, új szakmák születnek. Soha nem tapasztalt technikai, technológiai, társadalmi változások történnek, ezért már régen nem igaz a mondás, hogy legyen egy jó szakmád, végezz el egy jó felsőfokú iskolát, tanulj meg egy nyelvet és akkor biztonságban lesz az életed.

A mai világban a legfontosabb készség, képesség a változásra való képesség, mert ez dönti el, hogy a haladás, a fejlődés a javunkat szolgálja-e, vagy a lemaradásunkat, leszakadásunkat okozza. A bevezető előadásban ezeket a technikai, technológiai, társadalmi változásokat, a jövőbeli túlélési esélyeinket fogjuk megvizsgálni.

A paradigmaváltás fontosságáról

A bevezetőben már említettem, hogy az életünket alapjaiban határozza meg, hogyan gondolkodunk, hogyan reagálunk a velünk történő eseményekre. Ha az életünk valamely területével nem vagyunk kellőképpen elégedettek, akkor abban nem érhetünk el addig változást, míg a gondolkodásmódunkat meg nem változtatjuk, azaz végbe nem megy a paradigmaváltás. Az életünkre nem az jelenti a legnagyobb veszélyt, ha valamit nem tudunk, hanem az, ha valamit rosszul tudunk.

Gondolatok az önismeretről

Az önismeret nem arról szól, hogy milyen embernek látjuk és írjuk le magunkat, hanem arról, hogy mennyire ismerjük a saját félelmeinket, saját vágyainkat. Bár sokan ezt zsigerből tagadják, de bizonyított tény, hogy az emberek 100%-ban érzelmi alapon hozzák meg a döntéseiket. Márpedig a két meghatározó, döntéseinket befolyásoló érzelem a félelem és a vágy. A félelmek több ember életét nyomorították már meg, mint eddig bármilyen járvány vagy betegség. Ezért kiemelten fontos, hogy megismerjük rejtett félelmeinket, valódi vágyainkat is, mert ezek tudatosítása, majd kezelése az egyik legfontosabb feltétele a boldogságunknak, sikerünknek.

Gondolatok az önbecsülésről

Az önbecsülés a kiindulópontja annak, hogy milyen életet élünk. Ez dönti el, hogy milyen embernek tartjuk magunkat. Nem arról beszélek, amit kifelé, másoknak mutatunk, hanem amilyennek a lelkünk legmélyén látjuk magunkat. Önbecsülésünket nagyban befolyásolja, hogy a környezetünktől milyen visszajelzéseket kapunk, hogy mennyire rendelkezünk stabil értékrenddel, ami igazodási pontot jelent és ami megvédhet a külső hatásoktól. (pl. média, haverok, család, stb.)

Gondolatok az önbizalomról

Amíg az önbecsülés azt mutatja meg, hogy milyen embernek tartjuk magunkat, addig az önbizalom annak a fokmérője, hogy mire tartjuk képesnek magunkat. Ezért a megfelelően stabil és erős önbizalom alapvetően fontos a sikeres cselekvéshez. Ennek a megléte azért is különösen fontos, mert a környezetünkben a legtöbb ember úgy próbálja a saját önbizalmát megtartani, erősíteni, hogy közben másokét rombolja, tönkreteszi.

Hogyan alakítsunk ki új szokásokat

Bár ez a legtöbb ember számára nem nyilvánvaló, de mindnyájan a szokásaink rabjai vagyunk. Onnantól kezdve, hogy hogyan veszünk levegőt, melyik lábbal indulunk, egészen odáig, hogy hogyan reagálunk a környezetünkre, a velünk történt eseményekre. A jó hír ebben az, hogy minden szokás valamilyen tanulási folyamat eredménye. Ezeket a szokásokat (de nevezhetjük őket belső programoknak is) elsődlegesen a szüleink, illetve a szűkebb környezetünk hatására alakítottuk ki, vettük fel. Ha viszont minden szokás tanulás eredménye, akkor ez azt is jelenti, hogy minden szokás megváltoztatható, felülírható és számtalan új szokás is kialakítható.

Ez persze soha nem egyszerű folyamat, hiszen az egyik alapvető szükségletünk a stabilitás, a biztonság szükséglete folyamatosan küzd majd az új szokások ellen. Ám, ha kemény munkával sikerül elérni a változást, akkor jutalmul az életminőségünk változása messze jobb eredményt hoz majd, mint azt a legmerészebb álmunkban képzeltük volna.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram

Szóljon hozzá

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)

%d bloggers like this: