Főoldal

Meet and Dream

Amire szinte mindenki vágyik:

Boldogság, egészség, siker, anyagi függetlenség

Nem véletlen, hogy napjainkban igen népszerűek a különféle önsegítő, személyiségfejlesztő könyvek, tréningek …

Se szeri, se száma az ilyen jellegű weboldalaknak, a profi és önjelölt tanácsadóknak. Az emberek brutális pénzeket költenek el önfejlesztésre, de ha alaposabban megnézzük a végeredményt, akkor azért elég lehangoló azoknak az aránya, akik valóban változtatnak is az életükön.

Vajon miért van az, hogy a számtalan sikerkönyv, tréning ellenére csak oly kevesen mondhatják el magukról, hogy elérték mindezt? Azért, mert a legtöbb könyv a technikákról szól és nem az emberről.

Én csak tudom. Harminc évvel ezelőtt én is faltam a könyveket, havonta jártam előadásokra, de valahogy nem úgy alakult az életem, mint ahogyan azt én szerettem volna, miközben pontosan tudtam mit is kellene tennem. Mígnem összeállt a kép és rájöttem, mi a baj. Bár profin építkeztem, de amint jött egy komolyabb kihívás, az én felhőkarcolóim bizony rendre összeomlottak.

Évekbe és egy vagyonba került mire rájöttem, hogy nem az építményekkel van a baj, hanem az alapokkal. Ezek az alapok pedig az önismeret, önbecsülés, önbizalom. A három láb, ami egy életen át biztosítja azt a stabilitást. ami a boldogság és a siker legfontosabb letéteményese. Bár ezekkel nem voltak különösebb problémáim, de azt sem mondhatom, hogy rendben lettek volna. Viszont amikor elkezdtem ezekkel foglalkozni, megszilárdítani az alapokat, gyökeresen megváltozott az életem.

Ma már több, mint 25 év tapasztalatával, tudásával vallom, hogy a boldogság, a siker mindössze két lépésben elérhető.

Az első lépés, hogy tegyük le a stabil alapokat. Mert van egy olyan szentháromság, ami nélkül nem lehet fejlődni.

Önismeret:

Az önismeret nem pusztán arról szól, hogy milyen embernek látjuk és írjuk le magunkat, hanem arról, hogy mennyire ismerjük a saját félelmeinket, saját vágyainkat. Bár sokan ezt zsigerből tagadják, de már több alkalommal bebizonyították, hogy az emberek 100%-ban érzelmi alapon hozzák meg a döntéseiket. Márpedig a két meghatározó, döntéseinket befolyásoló érzelem a félelem és a vágy. A félelmek több ember életét nyomorították már meg, mint eddig bármilyen járvány vagy betegség. Ezért kiemelten fontos, hogy megismerjük rejtett félelmeinket, valódi vágyainkat is, mert ezek tudatosítása és kezelése az egyik legfontosabb feltétele a boldogságunknak, sikerünknek.

Önbecsülés:

Az önbecsülés a kiindulópontja annak, hogy milyen életet élünk. Ez dönti el, hogy milyen embernek tartjuk magunkat. Nem arról beszélek, amit kifelé, másoknak mutatunk, hanem amilyennek a lelkünk legmélyén látjuk magunkat. Önbecsülésünket nagyban befolyásolja, hogy a környezetünktől milyen visszajelzéseket kapunk, hogy mennyire rendelkezünk stabil értékrenddel, ami igazodási pontot jelent és ami megvédhet a külső hatásoktól. (pl. média, haverok, család… stb.)

Önbizalom:

Amíg az önbecsülés azt mutatja meg, hogy milyen embernek tartjuk magunkat, addig az önbizalom annak a fokmérője, hogy mire tartjuk képesnek magunkat. Ezért a megfelelően stabil és erős önbizalom alapvetően fontos a sikeres cselekvéshez. Ennek a megléte azért is nagyon lényeges, mert a környezetünkben a legtöbb ember úgy próbálja a saját önbizalmát megtartani, erősíteni, hogy közben másokét rombolja, tönkreteszi.

 

Ha mindezzel készen vagyunk jöhet a második lépés, életünk megváltoztatása. A változás, a valódi változás nem megy egy pillanat alatt és érdemes nem egyedül végig menni ezen az úton.

Ahhoz, hogy megváltoztassa valaki az életét, meg kell változtatnia a gondolkodásmódját és a szokásait. Ez pedig, bár nagyon egyszerűnek látszik, mégis kemény feladat.

Bármilyen kegyetlenül is hangzik, de ahol ma tartunk, az a jelenlegi tudásunk, személyiségünk maximuma. Ha az életben ennél többet és jobbat szeretnénk, akkor változtatnunk kell az életünkön. Márpedig, ha nap mint nap ugyanazt tesszük, de mégis más eredményt várunk ettől, az nem más, mint a szenilitás első jele.

Az emberek életét a szokásaik határozzák meg, a szokásaink pedig a gondolkodásmódunk megnyilvánulása. A gondolkodásmódunkat a múltbéli tapasztalataink, a környezetünkben látott minták alakították ki. Ezért a változáshoz eddig nem ismert mintákat, másféle gondolkodásmódot, új szokásokat kell kialakítanunk. Ebben sokat segít, ha van mellettünk valaki, aki ismeri a lépéseket, aki mintát ad, mutatja az utat, aki előttünk jár. De mielőtt bárki is megijedne ettől, el kell mondanom egy lényeges dolgot. Az egészben az a szép, hogy a boldogság, a siker, nem a folyamat végén jelentkezik, hanem már az út elején és onnantól csak fokozódik, kiteljesedik. Mert a cél nem a célba érés, hanem a cél felé vezető utazás.

 

A Meet and Dream a paradigmaváltásról szól. Abban segít, hogy rendszer-szinten tudjuk átgondolni az életünket, az álmainkat, a céljainkat és sikerüljön megfogalmazni, majd leküzdeni a félelmeinket. Segít abban, hogy megváltoztassuk a gondolkodásmódunkat és a szokásainkat, ennek következtében pedig az életünket.

Miért Meet and Dream?

Mert ha találkozunk, én segítek neked, támogatlak abban, hogy bármely álmodat elérhesd, amelynek a nyomába eredsz.

Találkozzunk itt a blogon, a közösségi oldalakon.

Találkozzunk a könyveimben, a videófilmekben.

Találkozzunk az előadásokon, találkozzunk személyesen.

A Meet and Dream nem több és nem kevesebb, mint egy eszközrendszer. Egy minőségi, évtizedek alatt alaposan kidolgozott, többszörösen kipróbált, jól bejáratott „svájci bicska”, ami szinte majdnem minden helyzetben hasznos lehet. A Meet and Dream szinte bármely problémánk, félelmünk megoldásában a segítségünkre lehet, ha hajlandók vagyunk kipróbálni, használni és megfizetni ennek az árát. Azt az árat, ami nem a pénzről szól, hanem a munkáról, amit a változásba kell fektetnünk.

A Meet and Dream azért több, mint egy weboldal, mert élő kapcsolatot biztosít számodra. Nem hagy egyedül a kihívásaiddal, problémáiddal, hanem szinte kézen fogva vezetünk végig a változás útján. Az úton, amin mi már jártunk. Ismerjük a kudarcot és a sikert, ismerjük a félelmet, az álmokat. Mi nem elméletet kínálunk, hanem saját tapasztalatból ismerjük a jól működő megoldást!

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)