Paradigmaváltás tréning

A tudás hatalom, amiből sokan azt a következtetést vonjuk le, hogy a tudás hiánya viszont komoly veszélyeket rejt magában. Ez igaz, ugyanakkor van valami, ami még a tudás hiányánál is nagyobb veszélyforrás számunkra. Ez pedig az, amikor valamit rosszul tudunk!

Képzeld el, hogy egy fontos üzleti partnered érkezik hozzád külföldről. Te úgy hallottad, hogy az illető szereti a kínait, ezért egy ilyen étterembe viszed el vacsorázni. A partnered viszont valójában ki nem állhatja a kínai konyhát, sőt allergiás egyes ázsiai fűszerekre. Ebből azért elég kínos helyzet keveredhet, nem?

Ha pusztán csak nem tudod milyen ételeket szeret a vendéged, akkor felhívod a titkárnőjét és begyűjtöd a szükséges információkat. Amikor viszont azt hiszed, hogy tudod, mit szeret a másik, akkor nem kérdezel, csak cselekszel, mert meg vagy győződve arról, hogy tudod a választ.

Egy másik példa. Webáruház-tulajdonosként úgy hiszed, hogy az ügyfeleid elsődleges preferenciája az ár, ezért állandóan akciókat hirdetsz, kemény árversenyt vívsz a konkurenciával. Pedig éppenséggel lehetséges, hogy a vásárlóid elsődleges szempontja nem az ár, hanem a kényelem, azaz a megbízható szállítás. Ez esetben nem hogy az árversenyben nem kellene részt venned, hanem még egy 10%-os áremelést is megejthetnél. Ezzel pedig azonnal 10%-os bevételnövekedést érhetnél el, ami valójában elmaradt nyereség (veszteség) a számodra.

Én naponta találkozom olyan esetekkel, amikor emberek életét a fenti példáknál sokkal fontosabb területeken az nehezíti meg, az teszi lehetetlenné a fejlődésüket vagy az előbbre jutásukat, amikor meg vannak arról győződve, hogy tudnak valamit és ez a tudás jelenti a kőfalat, ami aztán megállítja őket.

Ha valamit nem tudunk, azt megtanulhatjuk, a „nemtudáson” bármikor változtathatunk. De ha valamit rosszul tudunk, akkor az erős meggyőződésként van jelen a tudatunkban, azt bázisnak, fix pontnak tekintjük. Mivel meg sem kérdőjelezzük a hiedelmünk igazságtartalmát, így voltaképpen téglafalnak nézünk egy ajtót, amin, ha belépnénk, akkor talán egy teljesen új dimenzió, egy új világ, új lehetőség tárulna fel előttünk.

Ezért fontos az a fajta nyitottság, amikor magabiztosak vagyunk ugyan a saját tudásunkat illetően, de soha nem annyira önteltek, hogy ne adnánk lehetőséget a tudásunk megkérdőjelezésére, újragondolására. Akkor tágítjuk leginkább az életterünket, jövőbeli lehetőségeinket, ha nyitottak vagyunk más nézőpontokra, véleményekre is.

Az életünkben nagyon gyakran ezek a téves tudások okozzánk a félelmeinket is, márpedig ezek kezelése, leküzdése nélkül nagyon gyakran szinte lehetetlen továbblépni, fejlődni. A változásokhoz el kellene hagynunk a komfortzónánkat, ez viszont szinte majdnem minden esetben valamilyen félelem miatt nem történik meg, vagy ezek miatt nagy bennünk az ilyen esetekben az ellenállás. Ugyanakkor fontos tudnunk, hogy ezek a félelmek csak a saját fejünkben léteznek, mi alakítottuk valamilyen múltbéli rossz tapasztalat alapján. Ezek a félelmek aztán egyfajta paradigmaként épülnek be a tudatalattinkba.

Ezért aztán ha változtatni szeretnénk, akkor első lépésben a gondolkodásunkon kell, változtatni, azaz egy paradigmaváltásra lesz szükségünk.

A Paradigmaváltás-tréning ebben nyújt gyakorlati segítséget nekünk!

A tréning ára: 49 000 Ft/nap

Az egynapos tréningek folyamatosan indulnak az ország egész területén.

A tréning díja, tartalmazza a résztvételt az előadásokon, az ebédet, a munkafüzetet, az előadások vidófelvételét, és a Mindennapi motiváció c. könyvet.

A tréningre 100%-os megelégedettségi garanciát vállalunk, azaz amennyiben a tréning elvégzése után nem vagy megelégedve annak eredményével, úgy indoklás nélkül kérheted a tréning általad fizetett díjának visszafizetését, amit 72 órán belül, 100%-ban is visszakapsz.

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)