Jó reggelt vasárnap, jó reggelt tél!

Jó reggelt vasárnap, jó reggelt tél!

Alapvetően nem szeretem a telet, de amikor csendben hull a hó, a szél is eláll, annak van valami pozitív energiája. A vasárnap egyébként is családi nap, de ez tovább bővíti a lehetőségeket. Tudom, hogy sokan vasárnap takarítanak, nagymosást tartanak, vagy megcsinálják azokat a háztartási feladatokat, amivel hétköznap elmaradtak a munka miatt. De szerintem a vasárnapnak szentnek kellene lennie. Ezzel nem azt mondom, hogy vasárnap nem csinálhatunk a családi programokon kívül valami mást is, de ha lehet, az ne olyasmi legyen, ami afféle „kötelező munka”, ezért alkalmas arra, hogy elvonja az energiáinkat.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de egy vasárnapban sok olyan lehetőség van, ami a családról, az együttlétről, a közös élményekről, a jelenlétről szól.

El lehet menni sétálni egyet a város széli erdőbe, hogy mi avassuk fel a szűz havat. Ha nem akarunk kimozdulni, akkor készíthetünk popcornt a házimozizáshoz, közösen főzhetünk, társasjátékozhatunk.

De ha valaki egyedül él, annak is remek alkalom lehet ez a nap arra, hogy kettesben maradjon önmagával és élvezze, vagy megtanulja élvezni ezt az állapotot is.

Mosolygós szép napot!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram

Szólj hozzá!

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)

%d blogger ezt szereti: