Barion Pixel
Életvezetési tanácsadás,  Üzleti tanácsadás

A kurva (néhány szóban a kommunikációról egy kis humorba ágyazva)

A jó kommunikáció elengedhetetlen a magán- és az üzleti életben egyaránt. Éppen ezért nem elég, ha ugyanazokat a szavakat használjuk, fontos, hogy mindkét fél ugyanazt is értse azokon. Máskülönben csúnya félreértések elszenvedői lehetünk, miközben nem értjük, hogy a másik miért értette félre a mondandónkat. Ennek bemutatására egy felmérést idéznék, ahol a szülők beleegyezésével és a jelenlétükben gyerekeket kérdeztek a kurva szó jelentéséről.
Íme néhány válasz:

Zsófi, 6 éves:
A kurva? Az egy csúnya szó, amit apu mond, amikor nem megy a számítógépe.

Peti, 7 éves
A kurva, az egy olyan néni, aki olyan bácsikkal alszik, akik nem tudnak egyedül elaludni, mert félnek a sötétben.

Eszti, 8 éves:
A kurva az a nő, aki nem tud rendesen parkolni, apu szerint.

Bécike, 7 éves:
A kurva az a Fradi, mert apa mindig azt mondja hogy kurva Fradi, kurva Fradi bár nem tudom hogy mi az a Fradi, de biztos az is nagyon csúnya szó.

Csilla, 6 éves:
Apa szokta mondani, mikor nézem a Barbis mesét, hogy már megint ez a rózsaszín kurva vernyákol a tévében és én ilyenkor mindig sírok és anyu megvigasztal és azt mondja, hogy a Barbi nem is kurva, viszont apu egy köcsög. A köcsög az pedig az a váza, amibe anyu virágot kap, de nem tudom, miért mondja ezt anya apának, hiszen apa nem is váza.

Botond, 7 éves:
A kurva az az, aki nagyon ki van festve és nincs pénze ruhára, ezért áll az út szélén és kéreget az autósoktól pénzt ruhára.

Petra, 6 éves
A kurva az egy olyan néni, aki csak este dolgozik, mert akkor jönnek haza fáradtan az apukák és ő beszélget velük. Én is szeretnék majd kurva lenni. (itt anyuka hanyatt esett.)

Dénes, 4 éves:
A kurva az a szomszéd kutyus, mert hajnalban ugat és apa mérges lesz ilyenkor és azt mondja hogy megöli a kurva kutyát. Szerintem a kurva az egy kutyafajta mint például a kuvasz, csak hangosabb.

Brigi, 7 éves:
A kurva az, aki pénzért szexszel, ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem aput. De nem tudom mi az a szexelni, mert azt már nem magyarázta el.

Viola, 5 éves:
A kurva az a nagynéném, mert anyáék mindig azt mondják, hogy már megint jön kölcsönkérni az a kurva és akkor megjön a nagynéném. (szülő gyereket kirángat, saller repül.)

#kommunikacio #kurva #humor

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram

Szóljon hozzá

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)

%d bloggers like this: