Barion Pixel
Család

Beszélgessünk a vágyakról – mondta az öt éves kisfiam

Néha a kérésére bent alszom a kisfiamnál. Az egyik reggel az ébredés után egy darabig még feküdt, majd szólt, hogy beszélgessünk. Kíváncsi voltam mit szeretne, mert ezek a beszélgetések mindig nagyon izgalmasok, sokat megtudok róla, Tőle ilyenkor. Megfigyeltem, hogy ha én érdeklődöm az ovi vagy a dolgai felől, akkor a választól mereven elzárkózik, de amikor kedve van a beszélgetéshez, akkor az adott témában mindent elmesél. Ezért aztán érdeklődve vártam, miről szól majd a ma reggeli beszélgetés.

Apa, beszélgessünk a vágyakról – mondta. Ettől aztán annyira meglepődtem, hogy szólni sem tudtam.

Apa, mi az, amire Te nagyon-nagyon vágytál?

Mivel még mindig nem egészen tértem magamhoz a kérdéstől, ezért tovább folytatta.

Én egy motorra vágyom. Szeretnék sokat motorozni.

Korábban volt egy kisebb motorja, szeretett is vele „száguldozni”, de azt már „kinőtte”. Amikor azt eltettük, hamar elfogadta, hogy nincs, nem is nagyon kereste. Én ezt a beszélgetést úgy kezeltem, hogy akkor most indirekt formában elmesélte milyen ajándékot szeretne legközelebb. De a kisfiam tovább érdeklődött.

Apa, mi az, amire Te nagyon-nagyon vágytál?

Fel nem foghatom, miért jutnak eszébe egy öt éves gyermeknek ilyen kérdések, de elmeséltem neki, hogy én mindig pilóta szerettem volna lenni. Elmondtam mennyire szeretem a repülőket, de mivel színtévesztő vagyok nem lehetett belőlem pilóta. Nagyon sokat kérdezett, ezzel kapcsolatban majd így zárta a beszélgetést:

Apa, akkor majd veszünk Neked itthonra egy távirányítós repülőt. Ezt majd meg kell beszélnem anyával és akkor megnézheted milyen pilóta lennél!

Én meg csak ültem ott könnyes szemekkel, és azon gondolkodom, ha már most ilyen csodákat élhetek meg a kisfiammal, mi várhat még rám?

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram

Szóljon hozzá

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)

%d bloggers like this: