Barion Pixel
Üzleti tanácsadás

5 dolog, amiben a sikeres vállalkozók különböznek a többiektől

Nem félnek a változásoktól, mindennap olvasnak és optimisták. Egyetlen mondattal kifejezve: azok lesznek, akik lehetnének.

Egy amerikai vállalkozókat tömörítő egyesület csinos kis levelezőkártyát készített, amit tagjaiknak osztogatnak. Ebben 16 pontban foglalták össze, hogy szerintük miben különböznek a sikeres vállalkozók a sikertelenektől. Ebből az összeállításból válogattuk ki a legjobb öt állítást.

Nem félnek a változástól

A sikeres vállalkozók vágynak a változás után, a sikertelenek félnek tőle. Lelki szempontból alighanem ez a legnehezebb: kihívásként tekinteni a változásokra, ám a sikeres emberek erre nagyon is képesek. Az egyre gyorsuló világban minden változik, ennek megértése és elfogadása nyitottságot és alkalmazkodóképességet feltételez.

Kommunikálnak az ötleteikről

A sikeres vállalkozók a gondolataikról beszélnek, a sikertelenek más emberekről. Ahelyett, hogy más emberekről pletykálnak – ami nem vezet sehova –, a sikeresek inkább ideáikról mesélnek, mivel ösztönösen érzik, hogy a gondolatok megosztása jobbá teheti a világot.

Vállalják a felelősséget

A sikeres emberek beleállnak a kudarcba, vállalják a felelősséget. A sikertelenek mindig másokat hibáztatnak. A nagy teljesítményre képes vállalatvezetők legalább egyszer megbuktak karrierjük során, ám ezért mindig vállalták a felelősséget.

Sikereiket másoknak tulajdonítják

A sikeres embereknél mindig megfigyelhető, hogy sikereiket kollégájuknak, a csapatuknak tulajdonítják. A sikertelenek viszont mindent maguknak akarnak, mert ők azok, akik elsőként nyúlnak a tálba. Pedig köszönetet mondani valamiért a legjobb motiváció, egyben az elismert vezetővé válás egyik legjobb útja.

Kívánják mások sikerét

A sikeres emberek azt szeretnék, hogy mások is sikeresek legyenek. A sikertelenek titkon azt remélik, hogy mások majd jól megbuknak. Holott egy szervezetben, kollégák között nincs nagyobb bomlasztó erő, mint egy csapattársunk bukását óhajtani. Képzeljük el Messit, a világ legjobb focistáját, amint azért szurkol, hogy csapattársa Neymar majd jól a kapu mellé rúgja a labdát gólhelyzetben! Nyilvánvaló, hogy a sikeres emberek az egész csapatuk sikerét akarják, benne minden kollégával.

A felmérés szerint még más különbségek is vannak: a sikeresek, derűsek, megosztják a tudásukat másokkal, mindennap olvasnak és tanulnak, míg a sikertelenek dühösek, egész nap morgolódnak, megtartják maguknak az információkat, illetve sokat tévéznek.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram

Szóljon hozzá

Tetszett a blog? Kérlek mond el másoknak is! :-)

%d bloggers like this: